Asociación Española de Neuropsiquiatría - Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya - Intercanvis. Papers de Psicoanàlisi

IV Premi Ángel Garma de la AEN / COPC i la revista Intercanvis/Intercambios Papers de Psicoanàlisi
al millor treball de psicoanàlisi

La perspectiva psicoanalítica i les activitats de la secció de psicoanàlisi són presents, partim que la psicoanàlisi no està morta, i tampoc forma part de la memòria històrica, o no només. Està viva, hi ha creativitat, més enllà del recolzament en els grans, en Freud, Bion, Winnicott, Klein, Lacan, ... i tants psicoanalistes. La psicoanàlisi pot i ha de ser actual, segueix i pot seguir en el dia a dia del treball clínic i terapèutic, de la investigació i de la creació.

Per què aquest Premi Ángel Garma?

El Premi Ángel Garma pretén ser un estímul de creació de noves produccions en el camp de la psicoanàlisi. Ángel Garma va ser de Bilbao, de família paterna càntabra, terres a les que va acudir en diferents ocasions de la seva vida (a Guriezo, Santander, Santillana,...). A més es pretén retre un homenatge a la seva persona i a la seva obra. Aquell psiquiatre soci de l'AEN d'aquells primers anys d'existència, format en psicoanàlisi a Berlín, primer psicoanalista de l'àmbit espanyol reconegut per la IPA, pioner de la psicoanàlisi argentina, bressol de tants milers de psicoanalistes de tot el món, l'obra del qual va transcendir internacionalment (psicosomàtiques, somnis, tècnica psicoanalítica,...).

Des de l'associació basca de l'AEN es va formalitzar i es va donar l'any 2010 el fons documental a la Biblioteca Foral de Bizkaia i es va organitzar a Bilbao, l'any 2013, el I Premi Ángel Garma al millor treball sobre psicoanàlisi; el II va ser a Saragossa el 2015; el III a Santander el 2017 i el IV a Barcelona impulsat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i la revista Intercanvis/Intercambios Papers de Psicoanàlisi.

Què es premia?

Serà premiat el millor dels treballs sobre psicoanàlisi segons criteri del Jurat, aquests es podran presentar en diferents formats: article, conferència, llibre, investigació, programa, mitjà audiovisual, etc. Coneguts els orígens dels treballs en anteriors edicions, es tracta d'un Premi de caràcter internacional.

BASES:

 1. Recau en la revista Intercanvis/Intercambios Papers de psicoanàlisi, la recepció dels treballs candidats a ser avaluats i premiats.
 2. Poden concursar tots els professionals de la psicoanàlisi de l’Estat Espanyol.
 3. Els articles presentats han de correspondre a treballs d’investigació i/o assaig i pràctica clínica.
 4. L’estil d’escriptura, el disseny, i el tipus de treball és lliure.
 5. Es poden presentar articles escrits en català o castellà.
 6. Els articles podran tenir una extensió entre 20 i 25 pàgines, afegint un resum, annexes, i notes bibliogràfiques. Les pàgines hauran d’estar degudament numerades.
 7. Els autors hauran de presentar quatre exemplars, escrits en format Word, impresos a una sola cara, a espai i mig.
 8. Els exemplars hauran d’anar identificats amb el nom de l’autor, el DNI, l’adreça, els telèfons fix i mòbil, l’adreça de correu electrònic i el resum curricular de l’autor.
 9. Amb els exemplars de l’article, caldrà que l’autor signi un document donant fe de que es tracta d’un treball inèdit i que ha esta fet amb el propòsit de participar en el premi, i una carta postulant el seu article per al Premi Àngel Garma.
 10. Cada article serà avaluat per un jurat qualificador, integrat per tres psicoanalistes reconeguts. El jurat serà l’encarregat de triar fins a tres articles guanyadors. Els guanyadors es triaran per majoria de vots.
 11. La decisió del Jurat serà inapel·lable.
 12. El termini de presentació dels articles s’inicia el 3 d’abril de 2018 i finalitza l’1 de desembre del 2018. El jurat presentarà el veredicte abans del febrer de 2019. El premi s’atorgarà al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.
 13. Els tres articles guanyadors podran ser inclosos i publicats al Psiara, Intercanvis, Papers de Psicoanàlisi, Norte de Salut Mental, Temes de Psicoanàlisi i AEN.
 14. El jurat estarà format per professionals de prestigi com Iñaki Markez, Àngels Vives, Manuel Desviat, Olga Villasante, Montserrat Canal, Josep Vilajoana i un membre de la revista Intercanvis/Intercambios Papers de Psicoanàlisi.
 15. La direcció oficial per a l’enviament dels articles serà:

  Intercanvis. Papers de Psicoanàlisi.
  Passeig Sant Gervasi, 8 - 08022 Barcelona


  o a través del correu electrònic:

  info@intercanvis.es


  Cal indicar IV Premi Ángel Garma de la AEN / COPC i la revista Intercanvis/Intercambios Papers de Psicoanàlisi al millor treball de psicoanàlisi.

Barcelona a 13 de març de 2018


Descarregar bases en pdf

Mail de contacte: info@intercanvis.es

Dades de contacte

Passeig de Sant Gervasi, 8 - 08022 Barcelona
info@intercanvis.es

 veure el text en castellà